HOW TO: PUMPKINPUREE


INGREDIËNTEN

Één pompoen
Ongezoete amandelmelk
Staafmixer/keukenmachine

DIT IS WAT JE MOET DOEN

Snijd de pompoen doormidden en verwijder de pitjes. Snijd de pompoen hierna in kleinere stukjes en plaats deze op een ingevette bakplaat (ik heb m'n bakplaat ingevet met kokosolie). Bak de pompoen 20 minuten in de oven op 190 graden Celsius. Zet het hierna nog zo'n 3 minuten in de magnetron (800 Watt); hierna is de pompoen als het goed is redelijk zacht. Verwijder de schil en doe alle stukken in een grote kom of in een keukenmachine. Pureer de pompoen nu met een staafmixer (of met de keukenmachine zelf). Voeg steeds een klein beetje amandelmelk toe om de structuur glad en zacht te maken (dit hoeft helemaal niet veel te zijn, ik heb het zelf een beetje op gevoel gedaan). 

Tadááá: pompoenpuree! 

2 comments:

Thanks!